Oefentherapie Cesar

De ZwangerTotaal zwangerschapscursus wordt gegeven vanuit het gezichtspunt van Oefentherapie Cesar.

 

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode. Deze is gericht op het behandelen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.
Het doel is de lichamelijke klachten te voorkomen, verminderen en/of op te heffen. Hierbij wordt rekening gehouden met de belasting en belastbaarheid die per persoon verschillend is. Maar ook de persoonlijke bewegingsmogelijkheden en de activiteiten in het dagelijkse leven hebben invloed op het bewegingsapparaat. In de loop der jaren hebben wij ons bewegingen eigen gemaakt, zoals staan, zitten, lopen, bukken en tillen, enz. Deze worden niet altijd op een efficiënte wijze uitgevoerd waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan.
De oefentherapeut Cesar is de specialist in het aanleren van een juist houdings- en bewegingspatroon waardoor de klachten op efficiënte wijze worden aangepakt.
Voor meer informatie over oefentherapie Cesar, ga naar de website van onze beroepsvereniging: www.VVOCM.nl of bezoek de website van de praktijk in Lelystad www.oefentherapielelystad.nl.