Na de bevalling

Na de bevalling

Dit zijn de zogenaamde postnatale bijeenkomsten. Zes weken lang is er wekelijks een bijeenkomst van een uur.

na de bevalling1
Na de bevalling ga je snel weer op in het gewone en vaak drukke leven. De zorg voor een baby komt er nu bij en dat vergt veel energie. Soms vergeet je dan dat je lichaam tijd en aandacht nodig heeft om te herstellen. In deze bijeenkomsten leer je gericht te werken aan je herstel. De balans tussen belasting en belastbaarheid van je lichaam wordt weer hersteld.  Je krijgt adviezen hoe je  op een verantwoorde manier, met gebruik van de juiste spieren, je dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Denk maar aan het tillen en verzorgen van de baby, huishoudelijke activiteiten en sport.

na de bevalling2.jpg

Iedere les is heel gevariëerd. De warming-up zorgt voor een prettig begin van de les. Het gebruik van een gymbal en dynabands zorgt voor een goede kracht- en stabiliteitstraining. Vervolgens leer je met een juiste, evenwichtige houding dagelijkse activiteiten uit te voeren. Hoe til je bijvoorbeeld zo’n lastige maxi cosi! En dan is er ook tijd voor ontspanning. En natuurlijk is er ruimte om je vragen te stellen en persoonlijke ervaringen uit te wisselen…

Een van deze bijeenkomsten is een buitentraining. We gaan dan als groep samen met de baby wandelen en oefenen in de buitenlucht!

Zo’n 4-6 weken na de bevalling is het mogelijk om een individuele controlebehandeling te volgen.

Hierin wordt het herstel en eventuele klachten geïnventariseerd. Tijdens deze behandeling worden ook praktische adviezen en oefeningen meegegeven die direct thuis uitgevoerd kunnen worden.
Aansluitend kan dan de postnatale zwangerschapscursus van ZwangerTotaal Lelystad gestart worden.